واردات دام زنده

از تجارت پرسود دام زنده چه می دانید؟

دو سال پیش در چنین روزهایی، دولت واردات دام زنده را آزاد اعلام کرد. تنها شرط این بود که علاوه بر تمامی نکات معمول واردات اقلام، شخص وارد کننده باید مجوزهای بهداشت و قرنطینه را رعایت می کرد، سپس از گمرکات مجاز و بازارچه های مشخص مرزی دست به کار می شد.
با گذشت زمان و رسیدن به امروز، واردات دام زنده نه تنها کاهش پیدا نکرد، بلکه تبدیل به بازاری بکر و فرصتی طلایی برای بازرگانانی شد که قصد داشتند در حوزه ای پرسود وارد تجارت شوند.
دلیل امر فوق هم واضح است، هزینه نگهداری دام تا زمان بهره برداری از آن در بازار داخلی بالاست و قیمت تمام شده گوشت به ویژه “گوشت قرمز” و گاها لبنیات سر به فلک می زند، همچنین بعضا افزایش تقاضای محصولات گوشتی و لبنی نسبت به عرضه آن باعث شد تا دولت برای تنظیم قیمت، واردات دام زنده را با رعایت الزامات مربوطه مجاز نماید. در صورتی که قصد دارید سرمایه خود را در بخشی پربازده به جریان بیاندازید، سطرهای پیش رو را از دست ندهید.

از تجارت پرسود دام زنده چه می دانید

مقدمه؛ شرایط کلی واردات دام زنده

همان طور که گفته شد، برای واردات دام زنده باید مجوزهای بهداشتی، علاوه بر مجوزهای روتینی که برای واردات هرکالایی نیاز است، اخذ شوند. نکته دوم این است که واردات دام زنده معمولا از گمرکات و بازارچه های مرزهای شرقی صورت می پذیرد (و اخیرا شمالی).
و نکته آخر اینکه، شما باید خود را آماده روندی طولانی و ارزیابی هایی دقیق کرده باشید. از آن جا که دام و سلامت گوشت و شیر آن با زندگی و جان افراد سر و کار دارد، مراجع ذی صلاح حساسیت ویژه ای در صدور مجوزهای مربوطه دارند. این یعنی برای تجربه موفق واردات دام زنده، باید از فروشنده هایی امتحان پس داده خرید کنید و سپس، طی روندی متقن، دام را وارد مرزهای کشور کنید.

واکاوی جزئیات واردات دام زنده

در کلی ترین حالت ممکن، واردات دام زنده دو حالت دارد:

  1. واردات دام های سنگین؛
  2. واردات دام های سبک.

نظر اکثر کارشناسان حوزه واردات این است که اگر تخصص، تجربه و بازار تضمین شده داخلی ندارید، به کل از واردات دام های سنگین چشم پوشی کنید. توصیه فوق به این خاطر است که دام های سنگین با بیماری های پیچیده دست به گریبان هستند و روند حمل و نقل پرهزینه ای دارند. از آن گذشته، شما در اطراف کشور تولید کننده سرشناسی برای واردات دام سنگین پیدا نخواهید کرد.

و اما در وادی دام های سبک شرایط مناسب تری حکم فرماست؛ به ویژه اگر روحیه کارآفرینی داشته باشید. شما می توانید با توجه به توجیه اقتصادی برخی از دام های سبک با نژاد خاص (مانند بز سانن) آن ها را وارد کنید، به واسطه نگهداری آن ها و با اتکا بر زاد و ولد و شیر روزانه، یک چرخه کامل لبنی و پرسود را آغاز کنید و یا اینکه با واردات دام های سبک گوشتی و به کمک کشتارگاه ها، گوشت آن را در بازار عرضه کنید و سپس ضایعاتی همچون پوست، دل و روده احشام را به کشورهای خارجی صادر کنید. در این روش، علاوه بر مجموعه بازرگانی که با شما همکاری می کند، در حوزه های کشتارگاهی، بسته بندی، حمل و نقل و بسیاری دیگر، شخصا کارآفرینی هم داشته اید.

واکاوی جزئیات واردات دام زنده

واردات دام زنده از کجا صورت می گیرد؟

بستگی دارد که تمرکز خود را روی کدام دام قرارداده باشید. اما تقریبا اکثریت قریب به اتفاق کارشناسان فعال، کشورهای اروپای غربی و ارمنستان را، در صورت امکان اخذ مجوزات لازم در داخل کشور، بهترین مبدا واردات دام زنده معرفی می کنند.

ما در این قسمت نگاهی به مهم ترین صادرکنندگان دام زنده داشته ایم و شرح می دهیم هر یک از آن ها به چه خاطر مناسب واردات ایرانی نیستند:

  • استرالیا؛ هرچند در آخرین اخبار بیان شد که مذاکراتی با استرالیا و رومانی برای واردات دام زنده انجام گرفته، اما عمدتا نژادهای فوق برای پشم خود پرورش داده می شوند و طعم گوشت آن ها خیلی با ذائقه ایرانی سازگار نیست، هرچند اگر قصد واردات دام سبک شیری را داشته باشید شرایط فرق می کند و کشورهای مذکور گزینه مناسبی به نظر می رسند؛
  • کشورهای آفریقایی؛ ناگفته پیداست که بهداشت و هزینه واردات از این کشورها نه توجیه اقتصادی دارد و نه امنیت و سلامت؛
  • هند؛ آن چه از هند صادر می شود در واقع گاومیش است (تولید دام سبک در سطح صادراتی ندارند و گاو هم برایشان مقدس است).علاوه بر این، در گوشت و شیر دام های هندی باکتری های خطرناکی مشاهده شده است؛
  • همسایه های شرقی؛ بسیار دیده شده که دام زنده افغانستانی و پاکستانی در بازار و گله های احشام ایرانی وجود دارد (به خصوص گوسفند و بز). اما نکته اینجاست که بعضا آنچه مشاهده می شود قاچاق است و واردات دام از این کشورها در صورت امکان اخذ مجوزهای بهداشتی مقدور می باشد؛

همسایه های شمالی و کشورهای اروپای غربی؛ از ترکمنستان گرفته تا خود روسیه، دام های مناسب با ذائقه ایرانی پرورش می دهند. اما مشکل اینجاست که بین تمامی این کشورها، تنها ارمنستان در مقیاس صنعتی آماده صادرات دام است. در نتیجه، توصیه ما این است تمرکز وارداتی خود را روی کشورهای دارای پروتکل بهداشتی با سازمان دامپزشکی قرار دهید.

مطلوب ترین شیوه واردات دام زنده کدام است؟

اگر قصد کار با کشورهای اطراف ایران را داشته باشید (به طور مشخص ارمنستان)، هر سه گزینه هوایی، زمینی و ریلی روی میز قرار می گیرد. اما در گزینه های مثل استرالیا و رومانی و غیره، ممکن است به ناچار از شیوه های هوایی بهره بگیرید. در هر صورت، در این قسمت سود و زیان هر شیوه ارتباطی را شرح داده ایم:

  • زمینی؛ در این شرایط شما هزینه کمی را پرداخت می کنید. اما تلفات، طولانی شدن زمان رسیدن دام به طور چشمگیری افزایش می یابد؛
  • ریلی؛ ایمن ترین شیوه واردات دام زنده همین طریقه ریلی است اما در همه نقاط قابل دسترس نیست؛
  • هوایی؛ برای افرادی که با توجه به نوع دام، تعداد و توجیه اقتصادی آن سریع ترین شیوه حمل را مطالبه می کنند و با کمی تلفات مشکلی ندارند، واردات هوایی بهترین گزینه است اما این روش هزینه زیادی را تحمیل می کند.

مطلوب ترین شیوه واردات دام زنده کدام است

جمع بندی مقاله؛ واردات دام زنده

در نهایت بار دیگر تکرار می کنیم که واردات دام زنده حوزه ای است پرسود، اما نیاز به توجه و تخصص بیش از پیش دارد. زیرا اولا یافتن فروشنده ای معتبر کار مطالعاتی و تحقیق میدانی می طلبد و در ثانی، چگونگی اخذ مجوزهای بهداشت و دامپزشکی کار ساده ای نیست.

به خاطر داشته باشید بازرگانی کمره ئی با تجربه فراوان در واردات کالا، نه تنها در حوزه واردات دام زنده، بلکه در خصوص واردات انواع قطعات خودرو من الجمله قطعات خودروهای چینی و بسیاری دیگر، آماده ارائه مشاوره و انجام عملیات اجرایی و ترخیص هر نوع کالا با سرعت و کیفیت مناسب جهت امور شما صاحبان کالا، تجار، بازرگانان و تولید کنند های محترم می باشد.