صادرات

شما هم می توانید صادرکننده باشید

اگرچه پروسه صادرات نیاز به تخصص و تجربه دارد، اما پدید آمدن ساختارهای جدید، از قبیل مجموعه های بازرگانی، این امکان را فراهم آورده تا افراد فارغ از تجربه و تخصص بین المللی، بتوانند کالای خود را بازاریابی کرده و در عرصه های جهانی به فروش بگذارند. در این نوشته بررسی خواهیم کرد که صادرات چه جنبه هایی دارد و چگونه هر شخص می تواند کسوت صادرکننده را در اختیار بگیرد. اگر در وادی تولید، فرد توانمندی هستید و در خود قدرت رقابت با برندهای منطقه ای و جهانی را حس می کنید، یا اینکه صرفا به چند و چون بازرگانی و به خصوص صادرات علاقه دارید، با ما همراه باشید.
 
شما هم می توانید صادرکننده باشید

مقدمه؛ آشنایی کلی با صادرات

شاید در نگاه اول این طور به نظر برسد که در حال ساده سازی ماجرا هستیم، اما حتی متون علمی و آکادمیک بر این امر صحه می گذارند که صادرات در عرصه بین المللی، از نظر ماهوی، همان عرضه محصول در بازار محلی است. در واقع بحث اینگونه مطرح می شود که با روند جهانی شدن، تمام دنیا یک دهکده است و تولید کننده ها از سراسر آن می کوشند نیازهای یکدیگر را برطرف سازند. در نتیجه هر کس که محصولی خاص و با کیفیت داشته باشد، می تواند برای خود مشتری دست و پا کند. در این میان، تنها امور بروکراتیک اداری و رویه های قانونی باقی می ماند که آن هم، توسط یک کارگزار گمرکی و بازرگانی با تجربه حل و فصل خواهد شد.
 
اگر بخواهیم بحث را روی ایران متمرکز کرده و صادرات را در قاب ملی نگاه کنیم، شرایط بهتر هم می شود. توجه داشته باشید به جز نفت و زعفران کشور ما کالای صادراتی چندانی ندارد و اصولا وارد کننده است. در نتیجه، با توجه به نقش غیرقابل انکار صادرات در چرخه اقتصاد کشور، دولت تسهیلات قابل قبولی برای صادرکننده ها قرار می دهد.
نکته آخر هم که می تواند در کوتاه مدت مورد توجه شما، به عنوان صادرکننده قرار بگیرد، نرخ برابری ریال در برابر ارزهای بین المللی است. در واقع، چیزی که برای شما گران تمام می شود، برای خریدار خارجی ارزان خواهد بود و به همین دلیل، اگر بتوانید کیفیت بالایی از خود نشان دهید، در کوتاه ترین زمان ممکن به عنوان یک صادرکننده بزرگ مطرح خواهید بود.
 
مقدمه؛ آشنایی کلی با صادرات

ارتباط صادرات و تولید ناخالص داخلی

حال بیایید کمی دقیق تر به ماجرا نگاه کنیم تا متوجه اهمیت صادرات در مقیاس ملی باشیم. یکی از مهم ترین شاخص های اقتصادی در هر کشوری، تولید ناخالص داخلی یا همان GDP است. این شاخص را از طریق فرمول (C + I + G + (X – M محاسبه می کنند.
سه فاکتور اول به ترتیب اشاره به هزینه کرد مشتری، ملی و دولتی دارند. اما اگر دقیق تر نگاه کنیم، داخل پرانتز، میزان واردات از صادرات کم شده و حاصل آن به کل فرمول اضافه می شود. این امر نشان می دهد هرچه قدر که داخل کشور، یک اقتصاد پویا و پرنشاط باشد، بدون صادرات، راه به جایی نمی برد و رشدی را تجربه نخواهد کرد.
 
در نتیجه می توان اینگونه گفت که یک صادرکننده به نوعی، در حال خدمت به اقتصاد ملی است. زیرا زمانی که شما صادر می کنید، در واقع در حال بزرگ کردن X  و به تبع آن، تمامی پرانتز هستید، از این طریق رقم نهایی GDP بزرگتر خواهد شد و اقتصاد تمام کشور، شرایط بهتری را تجربه خواهد کرد.

می خواهم بخشی از پروسه صادرات باشم

اگر کالایی باکیفیت تولید می کنید یا به نوعی توانایی عرضه دارید، بخش اعظم راه صادرات را پیموده اید. از اینجا به بعد کمی کار تئوری می ماند و بررسی متن های حقوقی پیش رو قرار دارد. کار به این شکل پیش می رود که شما با یک کارگزار گمرکی و بازرگانی کارکشته و فعال در عرصه بین المللی وارد مذاکره می شوید و از آن جا به بعد، آن ها مسیر بازاریابی بین المللی را برای شما هموار می سازند.
 
به عنوان مثال شاید محصول شما در دوبی بازار نداشته باشد اما اگر آن را در مارکت آلمان ارائه کنند، تجار زیادی برای خرید آن اشتیاق نشان دهند. گام بعدی، ایجاد رابطه و آغاز مذاکره است. پس از آن، نوبت به رسمی ساختن مذاکرات و تهیه اسناد لازم برای ارائه به ارگان های دولتی است و در گام آخر، حمل کالا و ارائه آن به مشتری در محل مورد توافق است.
 
کوتاه سخن اینکه، شما برای حضور قدرتمند در عرصه صادرات، باید تمرکز خود را معطوف به کیفیت محصول سازید و چند و چون عرضه را به متخصصین امر که همان کارگزاران گمرکی و مجموعه های بازرگانی که با فرایند صادرات آشناهستند بسپارید.
 
می خواهم بخشی از پروسه صادرات باشم

بازرگانی کمره ئی در کنار شماست

صادرات به معنی عرضه کالا یا خدمات در بازارهای جهانی است. پر واضح است که هر فرد یا سازمانی که صاحب یکی از دو ویژگی یاد شده در سطحی استاندارد باشد، فکر صادرات و کسب درآمد را در سر می پروراند. اما معمولا، آن چه اصطلاحا کاغذ بازی اداری نامیده می شود، بخش قابل توجهی از زمان و انرژی سازمان های صادرکننده را مستهلک می کند. در کنار این، گاهی یک محصول درجه یک به دلیل ناکارآمدی افراد در بازاریابی بین المللی و البته مذاکره غیراصولی، بی مشتری باقی مانده و تولیدکننده را از حضور در بازار صادراتی منصرف می کند.
 
راهکار برطرف سازی این مشکل و حضور موفقیت آمیز در بازارهای صادراتی، انتخاب یک کارگزار گمرکی و بازرگانی با تجربه است. ما در نوشته های دیگر همین سایت، مفصل درباب چگونگی انتخاب گزینه های مذکور سخن گفته ایم اما در اینجا، به طور مستقیم خود را در معرض انتخاب شما قرار می دهیم.
 
بازرگانی کمره ئی با تجربه در صادرات محصولات کشاورزی، ابزار آلات صنعتی و بسیاری دیگر از محصولات، ارائه دهنده مشاوره در خصوص ظرفیت سنجی فرصت های صادراتی، یافتن بازار هدف و همچنین آماده ارائه خدماتی از قبیل آموزش، مشاوره، انجام امور مرتبط قبل از اظهار کالا به گمرک، تشریفات گمرکی و ترخیص هر نوع کالای صادراتی و حل اختلافات گمرکی شما عزیزان می باشد.
 
در صورتی که قصد کرده اید تا به جرگه صادرکنندگان بپیوندید، همین حالا با ما تماس بگیرید.